Търговия

Бързина и качество на най-добра цена!

Габиони

Габионите представляват модули с правоъгълна форма и различни размери. Запълват се с речен или кариерен камък с подходяща фракция, съобразена с растера на мрежата. Габионите се характеризират с висока гъвкавост, дълготрайност, здравина, водопропускливост, икономичност и умело се вписват в околната среда. Намират приложение главно при предотвратяване на ерозионни проблеми, защита на откоси, изграждане на подпорни стени, хидротехнически съоръжения и други.

Габионите са също много добре познати и от години се използват главно в областта на хидротехническото строителство.

Габионите се произвеждат от шестоъглова двойно усукана мрежа с растер 6x8 или 8x10cm от дълбоко поцинкован (дебело покритие цинк), дълбоко поцинкован с PVC или с покритие Zn95Al5 (тип GALFAN) тел, и имат различни размери като височина, широчина и дължина.

Някои от предимствата на габионите са:
  • Минимален обем работа по подготовка на основните съоръжения. Простотата на конструкциите не изисква многобройна квалифицирана работна ръка при монтажа; Не е нужна направата на нови дренажни устройства (системи), защото габионите конструкции се явяват пропускливи; Много по-евтини и по-бързо приложими във всеки един случай, особено при природни бедствия.
  • Лесна за инсталация конструкция – изключително добри за бърза стабилизиация на земни повърхности и дренаж на водите;
  • Габионите се произвеждат от двойно усукана мрежа като модули с правоъгълна форма и различни размери, като например с широчина 1,00-2,00m и височина 0,50-1,00m.
  • От вътрешната страна имат диафрагми (обикновено на всеки 1,00m).
  • Ръбовете им се усилват с тел, с по-голям диаметър.